BLOG

Llegeix els últims
articles

Com perdre la por a parlar en públic?
Portada_Com perdre la por a parlar en públic?

Cada cop més, parlar en públic és una habilitat essencial i molt demandada per les empreses.

Per què?

Perquè tothom ha de parlar en públic en algun moment de la seva vida: ja sigui enfrontant-se a una entrevista de feina, realitzant una presentació davant dels companys de l’empresa o, fins i tot, exposant-se damunt d’un escenari.

I és que l’èxit de cadascuna d’aquestes situacions depèn de les teves habilitats comunicatives. Saber com parlar bé en públic pot ajudar-te a obtenir una feina, aconseguir un ascens professional o deixar bocabadada la teva audiència.

Vols saber com fer-ho?

Primer de tot, has de perdre la por.

5 consells per perdre la por a parlar en públic

Pensar que et jutjaran, que no sabràs respondre les preguntes, que t’equivocaràs, que et quedaràs en blanc…

Tots, en algun moment o altre, hem tingut aquestes pors i, perquè no arruïnin la teva exposició, les has de vèncer. Et donem alguns consells per aconseguir-ho:

  1. Aprèn a gestionar les crítiques. Sigui on sigui, estem exposats a l’opinió de la gent i hem d’aprendre a distingir entre la crítica, l’opinió i l’ofensa. Queda’t sempre amb la part positiva per intentar millorar la teva comunicació i ignora tots els comentaris que no siguin útils.
  2. Sigues capaç de riure’t de tu mateix/a. Un descuit, un entrebanc, que et caigui alguna cosa… No tinguis por a equivocar-te i pren la iniciativa per riure’t d’una situació “vergonyosa”, és una forma de treure-hi importància i perdre la por a fer el ridícul.
  3. Prepara’t bé el discurs. És normal que tinguis por a quedar-te en blanc, tots l’hem patit. Ara bé, si interioritzes el discurs – que no vol dir memoritzar-lo fil per randa – i deixes espai per expressar-te, tot fluirà.
  4. No tinguis por als moments en silenci. Si perds el fil o et quedes un moment en blanc, comencen els nervis i pot semblar-te que has estat en silenci una eternitat. Doncs bé, segurament siguin només uns segons i la teva audiència ni se n’adoni. A vegades, aquests silencis també poden interpretar-se com a pauses per a la reflexió.
  5. Esborra les creences que et limiten. Deixa enrere els pensaments de “no serveixo”, “no sé com donar aquesta xerrada”, “qui soc jo per parlar davant de tota aquesta gent”… Tot això són creences limitadores que no et deixen avançar.

Aquests són només alguns consells per perdre la por a parlar en públic, però n’hi ha molts més. Si vols aprofundir en aquest tema i tornar-te un professional de l’oratòria, a ON4 tenim un curs sobre Com parlar en públic que pot ajudar-te.

Coneixeràs les diverses situacions que es poden donar, les pors més comunes, les tècniques més eficaces per a afrontar el repte i com pots utilitzar la intel·ligència emocional i la Programació Neurolingüística (PNL) per a aconseguir motivar al públic.

A més, aprendràs com el to de veu, la posició corporal o la mirada, entre altres, són aspectes que influeixen en la comunicació. Per exemple, sabies que les mans a les butxaques transmeten passotisme o timidesa? O que entrellaçar els dits de les mans mostra inseguretat o rebuig?

En resum, amb aquest curs podràs:

  • Tenir més confiança en tu i les teves capacitats.
  • Millorar les teves habilitats comunicatives i lingüístiques.
  • Desenvolupar les teves habilitats de lideratge.

Vols donar una empenta a la teva comunicació i aprendre a parlar en públic?

Categories

Cerca

Últims post

Tags

Notícies d'interès

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal

Sense correu brossa, notificacions només d’actualitzacions.

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES

Responsable: ON4 SERVICIOS Y FORMACIÓN, S.L.

Finalitat: Enviar-li informació sobre els productes i serveis oferts que puguin ser del seu interès, així com, informar-li d’aquells esdeveniments en els que ON4 SERVICIOS Y FORMACIÓN, S.L. participa u organitza.

Legitimació: per consentiment de l'interessat

Termini de conservació: el legalment establert d'acord amb la finalitat per la qual han estat recollides les dades

Destinataris: No es cediran dades a tercers, excepte per obligació legal

Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, tal com es detalla a la informació addicional.

Ubicació: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en els apartats POLÍTICA DE PRIVACITAT i AVÍS LEGAL situats en aquesta mateixa web.